touTubefbInstagram icon

Новини

Надрукувати

21.01.2016 р. Заходи до Дня Соборності України

Автор: Super User. Posted in Новини

21 січня 2016 року у нашому навчальному закладі відбулисяся заходи, присвячені Дню Соборності України.
У методичному кабінеті відбулася відкрита виховна година на тему «Нема без кореня рослини, а нас, людей, без Батьківщини», підготовлена і проведена учнями групи № 8 під керівництвом майстра виробничого навчання Шульгіна О.С. та класного керівника Веренич М.А.

Тема соборності України, її цілісності та державності, є особливо актуальною в такий складний період політичної, соціально-економічної та військової напруженості.

День Соборності України відзначається щорічно, 22 січня, в день проголошення у 1919 році Акту возз'єднання Української народної республіки (УНР) і Західно-Української народної республіки (ЗУНР) в єдину українську державу. Крім того, на рік раніше - 22 грудня 1918 року - було підписано IV універсал УЦР, що проголосив повну незалежність УНР.

В ході виховного заходу було розглянуто історичні передумови об’єднання українських земель у їх етнічних межах та обговорено проблему Соборності з огляду на сучасну ситуацію в Україні.

Наприкінці заходу учні пригостили присутніх власноруч приготованим печивом, оздобленим у національних кольорах.

Дню Соборності України також був присвячений літературно-музичний вечір "Тебе благословляю, Україно-мати", проведений 21 січня 2016 року у актовому залі навчального закладу бібліотекарем Козак Т.В. та майстром виробничого навчання Шульгіним О.С.

Підготовка за освітньо-кваліфікаційним рівнем –фаховий молодший бакалавр: